Spring naar inhoud

Prentenboek van het jaar 2021: Coco kan het!

prentenboek coco kan het! Loes Riphagen

Het is weer zover, de Nationale Voorleesdagen zijn begonnen. Daarom staan tien prentenboeken in het bijzonder, en voorlezen in het algemeen in de schijnwerpers.

En natuurlijk is een van die tien boeken het prentenboek van het jaar geworden. Dit jaar is gekozen voor Coco kan het! van Loes Riphagen. Dit boek gaat over het vogeltje Coco. Zij moet leren vliegen. Vliegen is leuk en handig, maar ook best eng! Coco twijfelt en aarzelt, tot haar moeder haar letterlijk een zetje geeft...

In andere tijden vierden we het begin van de Voorleesdagen met het nationale voorleesontbijt. In bibliotheken, scholen, kinderdagverblijven werden kinderen tijdens een gezellig ontbijt voorgelezen door al dan niet bekende Nederlanders. Verder draaiden bibliotheken op volle sterkte programma's rond het prentenboek van het jaar, en was er een grote diversiteit aan peutervoorstellingen. Dit jaar is dat helaas niet het geval. De scholen, kinderdagverblijven en bibliotheken zijn dicht. Maar... dat betekent natuurlijk niet dat er  niet voorgelezen kan worden! En dat er geen feestje gevierd kan worden rond al die mooie prentenboeken uit de top tien.

Ik geef je hier een aantal links die leiden naar een hoop leuke activiteiten.

prentenboek Coco kan het! Loes Riphagen

Gottmer is de uitgever van het prentenboek van het jaar en heeft een overzicht gemaakt van allerlei linkjes, naar bijvoorbeeld een kleurplaat, een knutselplaat, een link naar het liedje dat over Coco is gemaakt, etc etc. Je kunt het hier vinden.

Loes Riphagen heeft op haar eigen site ook teken- en knutselideeën, en ze vindt het erg leuk als je haar het resultaat van je tekenwerk laat zien. Kijk hier.

Op 20 januari, om 7:05 uur en 12:00 uur leest H.K.H. Prinses Laurentien voor uit Coco kan het! bij ZAPP op NPO 3. Dit kun je vast terugkijken op NPOStart.

Tijdens de voorleesdagen zijn er vaak voorstellingen van MEMO in de bibliotheek. MEMO (MEmorabele MOmenten) is een stichting die kinderen wil laten kennismaken met muziek. Dit door voorstellingen van uiteenlopende muzikanten, die de muziek en hun muziekinstrument toegankelijk maken voor (kleine) kinderen. In deze periode is er nu (gratis!) MEMO Thuis, waar je wel 50 filmpjes vindt. Kijk hier.

En natuurlijk kun je Coco kan het!  lenen in de bibliotheek (als er afhaalservice is), of kopen via internet. Er is ook een versie waarbij je een vingerpopje krijgt van Coco.

handpopje coco kan het loes riphagen

En op 22 januari komt er een doe-boek uit rond Coco kan het!

doeboek coco kan het loes riphagen

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om er zelf een gezellig voorleesfeestje van te maken. Veel plezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *