Spring naar inhoud

Hebban Boekbloggers Overzicht 2018

boekbloggers overzicht hebban

Deze keer even een ander artikel dan anders. Namelijk om te vertellen dat deze site wordt genoemd in het Boekbloggers-overzicht 2018 van Hebban.

Ik ben blij met dit stukje, met sommige punten ben ik het eens, met andere niet. Daar wil ik vandaag wat over schrijven.

Natuurlijk ben ik het eens met het compliment voor de banner! Ik word nog elke dag vrolijk van de banner die Edith Stultiens heeft ontworpen. Het is precies geworden wat ik wilde, en wat is het dan leuk dat er mensen zijn die door de steekwoorden die je geeft (''speels, gezellig, lezende kindjes, boeken en een enkele poes'') zomaar iets kunnen maken wat gewoon precies is wat je bedoelt. šŸ™‚

Ik ben het er ook mee eens dat de teksten vaak erg kort zijn, maar dit heeft ook te maken met het doel dat ik heb met dit blog: laten zien hoeveel leuke en verschillende prentenboeken er zijn, een weg banen door het woud van prentenboeken die aangeboden worden. Ik denk dat de mensen die mijn site en Instagram bezoeken eerder op zoek zijn naar tips, en niet zozeer naar uitgebreide recensies. Natuurlijk is dit nog maar een heel jonge website, ik ben er in november 2017 mee begonnen, en het kan zich nog naar alle kanten ontwikkelen. Voorlopig houd ik het bij korte teksten, wel vaak met links naar auteursinformatie en naar filmpjes of naar andere informatie die mij leuk lijkt.

Ik ben het niet eens met de tip over de introductie-alinea. Op zich is dit een goede algemene blog-tip, maar op deze site zie je direct waar het stukje over gaat: de titel en het plaatje van een prentenboek laten meteen zien over welk prentenboek het gaat. Mij lijkt het juist fijn om door zo'n visueel overzicht te scrollen. Dit is dus een bewuste keuze.

Ten slotte: dank voor het compliment over de keuze voor specialisatie. En met de zoekfunctie kun je inderdaad op trefwoorden, thema's, titels, auteurs, leeftijd, soort boekjes etcetra zoeken.

Dankjewel Hebban, voor de uitgebreide bespreking van dit blog! šŸ™‚

Hieronder kun je de bespreking lezen.


 

Elke dag een prentenboek

Wat een vrolijke en leuke banner draagt Elke dag een prentenboek, een blog vanĀ Deborah.

De teksten zijn hyperkort, en er valt natuurlijk ook niet eenĀ heel verhaal samen te vatten bij dit genre, maar toch is er wellicht wel iets meer te vertellen over elk boekje, bijvoorbeeld over de illustraties of illustrator. Het is nu niet helemaal duidelijk of het inhoudelijke besprekingen zijn of gewoon meldingen van bestaande titels, alhoewel er wel gemeld wordt dat er elke dag een prentenboek wordt genoemd, het blog ter inspiratie dient en vooral om de enorme hoeveelheid en verscheidenheid aan prentenboeken te tonen. Heel handig is het thema-overzicht, al is het jammer dat dat niet direct doorlinkt naar de juiste items.

Ook op dit blog missenĀ op de homepage helaas een preview of introductie-alinea naar de blogposts, zodat je alleen een titel, afbeelding en 'Lees meer...' ziet. Het is altijd zo lekker browsen tussen de artikelen als je net al even kunt lezen waar het artikel over gaat. Tip voor alle blogs.

Wat dit blog op doet vallen boven andere is de keuze voor een specialisatie. Veel boekbloggers bespreken van alles en dat is leuk, maar de kracht kan ook liggen in kiezen voor wat je echt het liefste is, zoals in dit geval prentenboeken. Erg leuk en handig voor ouders en, heel fijn, inclusief zoekfunctie!


Voor wie tips of verzoekjes heeft: je bent welkom om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *