Spring naar inhoud

Ssst! De tijger slaapt

prentenboek ssst de tijger slaapt teckentrup

Tatatataa! Hier is het prentenboek van het jaar: Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup.

Van 24 januari tot en met 3 februari, worden de Nationale Voorleesdagen voor de vijftiende keer gehouden. Daarvoor kiest een comté van jeugdbibliothecarissen een Prentenboek Top Tien en het Prentenboek van het Jaar. Criteria zijn dat het boek een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties heeft en bovendien voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie tijdens het voorlezen met peuters en kleuters. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

prentenboek ssst de tijger slaapt teckentrup

Het prentenboek van het jaar 2018 is dus geworden Ssst! De tijger slaapt van Britte Teckentrup. Het verhaal: Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen? En zorg je dat de tijger lekker blijft liggen slapen?

Zoals elk jaar wordt er van de hoofdpersoon van het prentenboek van het jaar een vingerpoppetje gemaakt, dat kado wordt gegeven aan nieuwe leden van de bibliotheek, en in de winkel samen met het boek kan worden gekocht.

prentenboek ssst de tijger slaapt teckentrup

Veel voorleesplezier!

Ssst! De tijger slaapt - Britta Teckentrup

Vertaald door J.H. Gever

Gottmer - 2016

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *