Spring naar inhoud

Muis gaat naar een bruiloft

prentenboek muis gaat naar een bruiloft cousins

Toen mijn kinderen klein waren, ontdekten wij Muis van Lucy Cousins. De prentenboeken, maar ook de filmpjes. De verhalen over Muis en haar vriendjes zijn altijd eenvoudig, kort, duidelijk, en licht van toon. De tekeningen zijn in de herkenbare stijl van Lucy Cousins: heldere kleuren, zwarte lijnen, niet al te volle pagina's.

Ik ben wel benieuwd waarom Muis in het Nederlands geen naam heeft. Al haar vrienden hebben een naam, in het Engels heet ze Maisy, maar Muis heet hier alleen Muis... Zou er een reden voor zijn?

Waar Muis gaat naar een bruiloft over gaat, is natuurlijk duidelijk. Struisvogel en Pinguïn gaan trouwen, en daar gaan Muis en haar vrienden naar toe. Alle aspecten van een bruiloft komen aan bod: feestelijke kleren, cadeaus, het jawoord, dansen, de bruidstaart, het gooien van het boeket en ten slotte vertrekken op huwelijksreis.

Heel erg leuk om voor te lezen als voorbereiding op een bruiloft. Maar ook zonder een bruiloft in het vooruitzicht een feestje om te lezen en te bekijken!

Muis gaat naar een bruiloft - Lucy Cousins

Vertaald door Studio Bos

Leopold - 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *