Spring naar inhoud

Leespluim juli voor Thuis bij Muis

prentenboek thuis bij muis baartmans

Vierkant prentenboek met 10 korte verhaaltjes over Muis en haar knuffel Beer. In en om het huis maken ze van alles mee. Ze spelen, bakken koekjes, stampen in plassen en springen op het bed. De verhaaltjes zijn kort, en de teksten op rijm. Leuk vond ik de schutbladen, waar allerlei voorwerpen op staan en die uitnodigen tot een zoekspelletje: zoek deze spulletjes in het boek.

prentenboek thuis bij muis baartmans

Dit prentenboek kreeg de Leespluim van de maand juli. Uit het juryrapport: ''Kleine muis en beer fietsen, bakken koekjes, maken rommel, spelen buiten in de regen en doen nog veel meer leuke dingen samen. De kleine verhalen staan in een prettig rijmende tekst die woorden geeft aan wat er op de tekeningen te zien is. Op een speelse manier komen begrippen als onder, in, omhoog, langs, op het randje voorbij en is goed te zien wat vegen, vliegen, waaien betekent. Woorden als laarsjes, blokken, blik met koek, beker, blaadje, toverhoed zijn na het voorlezen voor de kleinsten gesneden koek. '‘Thuis bij muis’ is een gezellig boek, vol verhalen en tekeningen. De eenvoudige, lieve lijntekeningen in zachte kleuren zijn prettig om naar te kijken. Zoekopdrachten die in de rijmpjes opgenomen zijn, nodigen uit tot interactie en geven het boek nog iets extra’s. Voor jonge peuters kan dit boekje betekenis geven aan de wereld dichtbij, met grapjes waar je samen om kunt lachen.'' 

Ook bedacht Sardes activiteiten bij dit boek.

De Leespluim werd feestelijk uitgereikt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, waar Pauline voorlas en tekende met kinderen.

prentenboek thuis bij muis leespluimbaartmans

Pauline Baartmans heeft een mooie website, en op Facebook kun je de belevenissen van Muis volgen.

🙂  🙂  🙂  🙂

Thuis bij Muis - Pauline Baartmans

Holland - 2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *