Spring naar inhoud

Het eiland van Olifant

prentenboek Het eiland van Olifant Leo Timmers

Hoera, er is weer een nieuw boek van Leo Timmers!
Het boek gaat over Olifant die in zee is gevallen. Hij komt op een heel klein eilandje terecht, eigenlijk maar een rotsje in zee.
prentenboek Het eiland van Olifant Leo TimmersHij wacht en wacht, tot er een muis in een bootje aankomt. Hij mag mee met muis maar het is zo'n klein bootje dat het versplintert als Olifant in wil stappen. Van de overblijfselen maakt Olifant een iets groter eiland, voor hem en de muis. Als er een iets groter bootje langskomt gebeurt er hetzelfde, en hij bouwt weer een stukje aan het eiland, en er komt weer een bewoner bij.
prentenboek Het eiland van Olifant Leo TimmersDit herhaalt zich zo vaak dat er een enorm eiland ontstaat, waar iedereen graag wil zijn. Tot het op een nacht gaat stormen...

prentenboek Het eiland van Olifant Leo TimmersWat een fantastisch Timmers-bouwwerk is er weer ontstaan in dit boek. Dat is inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan: maak een eiland waar iedereen wil wonen!

De tekst is kort maar krachtig, en op goed lopend rijm.

De schutbladen zijn volgetekend. De voorste met badeendjes, de achterste met bolhoedjes in het water. Op beiden is ook nog een leuk detail te vinden. Kortom het boek is tot in de puntjes afgewerkt.

Als je het boek koopt, krijg je er een poster bij.

🙂  🙂  🙂  🙂  🙂

Het eiland van Olifant - Leo Timmers

Querido - 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *