Spring naar inhoud

Boekiedelen: Dikkie Dik

Boekiedelen prentenboeken Dikkie Dik Boeke

Vandaag deelt Sue van Boekenz  haar favoriete prentenboek: 

"Wat is ons favoriete prentenboek en waarom? Wat een ontzettend moeilijke vraag is dat. Thuis lezen wij ontzettend veel, voor de kinderen heb ik een aardige boekenkast vol bij elkaar gescharreld (kringloopwinkels, rommelmarkten en af en toe een nieuw boek). Maar ook lenen wij veel bij de bibliotheek. Vooral de jongste vind het een feest om te gaan.

Ze is 2,5 jaar oud en heeft op dit moment een lichte fascinatie voor spannende boeken over spoken, draken en geesten (bijvoorbeeld Ridder Florian). Mijn zoon is 4,5 jaar en leest op dit moment graag in zijn piratenboek. Dit soort oplevingen kunnen lang duren, maar ook zo weer over zijn wanneer er iets nieuws ontdekt wordt.

Boeken die altijd goed blijven (en die ik steevast ook elke dag/avond moet voorlezen) zijn de geweldige boeken van Jet Boeke over de lieve, onbenullige en stoere kater Dikkie Dik.

Beide kinderen zijn gek van deze kat en ik kan bijna met zekerheid zeggen dat we alle verhalen in ons bezit hebben. Soms hoor ik mijn zoon in het boek bladeren en zelf het verhaal vertellen; hij kent het immers toch uit zijn hoofd.
De verhalen zijn kort, zeer gevarieerd en lieve Dikkie Dik beleeft van alles. Hij is grappig, lui, gaat op avontuur en maakt allerlei alledaagse dingen mee die de belevingswereld van kinderen raken.

Ik krijg weer een glimlach op mijn gezicht als ik denk aan de tijd dat mijn zoon maanden lang ‘De onaardige poes’ en ‘Zeep’ wilde lezen. Op dit moment  is hij gek van ‘Verstoppertje’ en bij de laatste pagina waarop de witte poes zeer verdwaasd rondkijkt liggen we beiden in een deuk.

Het is een klassieker, een gouwe ouwe en dus is Dikkie Dik tijdloos. Voor altijd blijven dit onze favoriete kinderboeken."

prentenboek dikkie dik boekiedelen boeke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *