Spring naar inhoud

Nieuwsbrief Mei 2018

header site elke dad een prentenboek

Beste prentenboekenliefhebber,

Hier is hij dan, de allereerste nieuwsbrief van elkedageenprentenboek.nl! Het is mijn bedoeling om elke maand een nieuwsbrief te schrijven, met daarin een samenvatting van de afgelopen maand: welke thema's kwamen aan bod, welke nieuwtjes waren er, en waar kunnen we naar uit kijken?

Op 8 december 2017 ben ik begonnen met deze site, nadat ik in november op Instagram begon met @elkedageenprentenboek. Omdat ik soms wat meer informatie kwijt wilde, en het leuk vind om linkjes en filmpjes toe te voegen, ben ik met de site begonnen. Op Instagram vind je de tip, en hier vind je iets meer informatie rond de boeken. Heel belangrijk vind ik dat je op thema kunt zoeken, maar ook op schrijver, leeftijd, soort boek (karton of papier), rijm etcetera.

MEI: de prentenboeken

weekoverzicht elkedageenprentenboekweekoverzicht elkedageenprentenboek

 

weekoverzicht elkedageenprentenboekweekoverzicht elkedageenprentenboek

MEI: de thema's

Regelmatig plaats ik een aantal dagen achter elkaar boeken rond hetzelfde thema. In deze maand kwamen de volgende thema's aan bod: de tekenaar Mark Janssen, monsters, de tuin, zwemmen.

Voor iedereen die met prentenboeken werkt, had ik een leuke tip: het boek Spelen met prentenboeken. Dit boek is gemaakt in samenwerking met de Kleuteruniversiteit, een organisatie die goede projecten voor in de klas maakt rond prentenboeken.

boek spelen met prentenboeken boxmeer van dijck

MEI: Sardes Leespluim

De Leespluim van de maand mei ging naar Kat en Vis, van Alain Clark en Loes Riphagen.

prentenboek kat en vis riphagen clark

Tot zover de maand mei, we kijken nu natuurlijk uit naar de bekendmaking van de winnaars van de Zilveren Griffels en Penselen volgende maand.

Mocht je tips of wensen hebben voor de site of de nieuwsbrief, stuur me een mailtje op elkedageenprentenboek@gmail.com.

Tot volgende maand!

Deborah.

header site elke dad een prentenboek