Spring naar inhoud

Ik wil een huisdier

kinderboek Ik wil een huisdier - Deborah van der Vliet  Illustraties van Daniela Olejníková 

Vandaag een boek dat hier eigenlijk niet helemaal thuishoort. Ten eerste is het niet echt een prentenboek (maar heeft het wel prachtige illustraties), en ten tweede is het mijn eigen boek (!) dus ik kan niet objectief zijnūü§≠.

In Ik wil een huisdier worden tien verschillende huisdieren besproken. Het boek begint met een meisje dat graag een huisdier wil, maar nog niet weet welk dier. In haar klas vertellen tien kinderen over hun eigen huisdier. Eerst is er een algemeen stuk over dit dier, en dan over hoe je ervoor moet zorgen.

In het algemene stuk staan interessante weetjes. Zo wist ik zelf bijvoorbeeld niet dat kippen van dinosaurussen afstammen en dat ze steentjes moeten eten om zo hun eten te vermalen in hun maag. Of dat de groene leguaan in geval van nood zijn staart af kan laten vallen, en dat hij overal aan likt om zijn omgeving te verkennen.

Pronkstuk van het boek zijn natuurlijk de illustraties. Het leuke is dat ik zoveel van wat ik in de tekst zeg terugvind in de tekeningen. Zoals inderdaad de likkende leguaan, of het konijn met een bord ochtendkeutels voor zich (want die eten ze). Het zijn illustraties om lang te bekijken.

In boeken let ik altijd op de schutbladen, en ook die zijn hier heel erg mooi.

kinderboek Ik wil een huisdier - Deborah van der Vliet  Illustraties van Daniela Olejníková 
Ik zeg: een boek waar heel veel zorg aan is besteed, en waar je ook nog wat van opsteekt. Leuk om samen het beste huisdier uit te kiezen (achterin staat ook nog een tabel waarin alles op een rijtje staat), of gewoon een mooi boek om over huisdieren te lezen.

kinderboek

ūüôā¬† ūüôā¬† ūüôā¬† ūüôā¬† ūüôā

Ik wil een huisdier - Deborah van der Vliet 

Illustraties van Daniela Olejníková 

Boycott - 2023

Verkrijgbaar in je lokale boekhandel, de kinderboekwinkels, of via webwinkels zoals:

Kinderboekwinkel Utrecht

Kinderboekwinkel Haarlem

Of via: