Spring naar inhoud

Leespluim april voor Zaterdag

prentenboek zaterdag halfmouw

Wat doe je op zaterdag? Voetballen, of boodschappen, of naar de bibliotheek, of naar het museum, of buiten spelen... Er is zoveel te bedenken wat je kan doen. Zaterdag staat propvol zaterdag-activiteiten.

Je kunt natuurlijk ook lekker thuis in een hoekje van de bank dit heerlijke prentenboek gaan bekijken. Daar ben je wel even zoet mee, want wat is er veel te zien!

Het eerste wat mij opviel toen ik het prentenboek doorkeek waren de honden. Wanneer de activiteiten binnen zijn, zitten er vier honden buiten te wachten, soms in de zon, soms in de regen. Hoewel... er is steeds een hond die wegrent en waar zijn twee baasjes achteraan rennen. De riem bungelt aan zijn halsband. Het werd voor mij een sport om deze hond op elke bladzijde te vinden.

prentenboek zaterdag halfmouw

Daarna bekeek ik het boek in zijn geheel en wat was het een plezier! Wat is er veel te zien! Je zult begrijpen dat de bibliotheek een van mijn favoriete platen is. En wat leuk dat er heel veel kinderboekenfiguren en -schrijvers op te vinden zijn! (ik zie bijvoorbeeld Karlsson van het dak, Paul van Loon, Dik Trom, Dolfkje Weerwolfje, Harry Potter, de Gelaarsde Kat enzovoort enzovoort)

prentenboek zaterdag halfmouw

Ook komen verschillende seizoenen aan bod, er wordt gespeeld in het herfstbos, geschaatst op het ijs en in de sneeuw gespeeld rond een grote kerstboom (en daar zie ik ineens het meisje met de zwavelstokjes zitten!)

Kortom dit boek is propvol! Er is zoveel te ontdekken, je kunt ook kijken of je een zelfde persoon op elke bladzijde terug kunt vinden. En wat zal dit leuk geweest zijn om te maken!

Dit is overigens het eerste prentenboek dat Saskia Halfmouw maakte, je kent haar misschien wel als tekenares van Foeksia de miniheks (die je overigens ook tegenkomt in dit boek), of als illustrator van de Het geheim van-boeken.

Dit prentenboek kreeg de Sardes Leespluim van april, je kunt hier het jury-rapport lezen. Sardes bedacht ook activiteiten bij dit boek.

Ik zou zeggen: gauw lezen/bekijken dit boek. Op zaterdag. En op zondag weer!

🙂  🙂  🙂  🙂  🙂

Zaterdag - Saskia Halfmouw

Leopold - 2018

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *