Spring naar inhoud

Natte stad

prentenboek Natte stad - Mariajo Ilustrajo

De een plakt zich vast aan een tafel, de ander besmeurt een schilderij en weer een ander maakt een prentenboek om aandacht te besteden aan de klimaatproblemen. Ik geef de voorkeur aan de laatste optie.

Natte stad gaat over een gewone dag in een stad waar alleen maar dieren wonen. Er is niets bijzonders aan de hand, de stad is alleen een beetje nat. In het begin heeft niemand daar last van, het geeft je weer eens de gelegenheid om je regenlaarzen aan te doen.
Er is één diertje (wat is het?) dat wel doorheeft dat er iets aan de hand is.

prentenboek Natte stad - Mariajo IlustrajoLangzaam stijgt het water, en krijgen de kleine dieren er last van. De grotere dieren negeren het nog steeds. Tot het water zo hoog stijgt dat bijna iedereen er last van heeft. Dan wil iedereen dat er een oplossing voor wordt gevonden.

En wat is de oplossing? Dat weet het kleine diertje. Het gaat erom dat je samenwerkt. Is het dan mogelijk om al dat water weg te krijgen?

Het kleurgebruik is opvallend. Alles is in grijstinten getekend, behalve het water, dat blauw is. En er is één vleugje geel, namelijk de staart van het diertje dat op een bescheiden manier de hoofdrol speelt in het boek (je vindt hem op elke pagina).

Mooi subtiel boek, met een mooie boodschap. Zal iedereen er naar luisteren?

🙂  🙂  🙂  🙂  🙂

Natte stad - Mariajo Ilustrajo

Vertaald door Mira van der Lubbe

Gottmer - 2022

Verkrijgbaar in je lokale boekhandel, de kinderboekwinkels, of via webwinkels zoals:

Kinderboekwinkel Utrecht

Kinderboekwinkel Haarlem

Of via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *