Spring naar inhoud

Melody en het eiland van muziek

prentenboek Melody en het eiland van muziek - Enzo Pérès-Labourdette & De Vrolijkheid

Ik hou van de tekeningen van Enzo Pérès-Labourdette. Ik werd ook bij dit prentenboek weer aangetrokken door een vrolijke kleurexplosie. Op de voorkant vind je zelfs wat gouden accenten.

Melody arriveert met een soort vliegende boot op een eiland. Haar fluit met vleugels heeft haar naar dit kleurrijke eiland geleid. Ze wordt verwelkomd door vrolijke eilandbewoners.

Eenmaal op het eiland gaat de fluit van Melody er vandoor en moet ze er achteraan. Ondertussen komt ze overal aardige kinderen en muziek tegen. Ieder kind heeft zijn eigen soort muziek.

We volgen Melody op haar zoektocht naar haar fluit. Ondertussen kun je op elke pagina een liedje vinden, en dat afspelen. Je kunt namelijk voorin het boek een QR-code vinden. Als je die scant kun je alle liedjes die in het boek voorkomen beluisteren. Elk liedje komt uit een ander land.

Terwijl je de liedjes beluistert kun je je ogen uitkijken. Op elke pagina is zoveel te zien! Ga bijvoorbeeld met Melody achter haar fluit aan, waar gaat die heen?

Op de voorste schutbladen vind je een plattegrond van het eiland, en op de achterste de kinderen die op het eiland wonen.

Stichting De Vrolijkheid is een netwerk van kunstenaars en vrijwilligers dat zorgt voor kunstprojecten in asielzoekerscentra.

Ik vind dit een boek om vrolijk van te worden, zowel qua thema als qua illustraties!

prentenboek Melody en het eiland van muziek - Enzo Pérès-Labourdette & De Vrolijkheid🙂  🙂  🙂  🙂

Melody en het eiland van muziek - Enzo Pérès-Labourdette & De Vrolijkheid

Hoogland & Van Klaveren - 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *