Spring naar inhoud

Lou viert carnaval

prentenboek lou viert carnaval amant

Het is weer carnaval, dus bij deze een prentenboek over dit onderwerp. Lou viert carnaval gaat over het jongetje Lou dat op school carnaval viert. Lou is verkleed als indiaan. Nu iedereen verkleed is, vindt hij het moeilijk om zijn vriendinnetje Anissa  te vinden. Hoe is zij verkleed?

Opvallend in dit boek is dat er de nadruk op wordt gelegd dat iedereen anders is en dat iedereen zich zo gedraagt als hij of zij wil. We komen kinderen in alle soorten en maten tegen, net als in de echte samenleving. Een leuke bijkomstigheid bij dit vrolijke prentenboek.

Amant heeft dit niet zomaar gedaan, voor in het boek kun je deze mededeling vinden: ''Het boek hoort in een boekenreeks die gemaakt is met (het VlaamseÇavaria, een koepel van meer dan 120 verenigingen die opkomt voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Lou is het gezicht van een educatief pakket waarbij diversiteit niet als thema wordt aangekaart, maar als natuurlijk gegeven wordt gepresenteerd. Iedereen is immers anders.''

lou viert carnaval amant

Lou viert carnaval - Kathleen Amant

Clavis - 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *