Spring naar inhoud

Klop klop klop

prentenboek klop klop klop cousins

Dit prentenboek gaat over een spechtje dat van zijn vader leert hoe hij gaatjes moet maken (want dat doen spechten). En als het spechtje er eenmaal aan begint, is er geen houden meer aan. Normaliter kloppen spechten gaatjes in bomen, maar dit spechtje klopt een gat in een deur en daarna gaat hij het hele huis door. Overal gaatjes! Leuk is dat er ook echt gaatjes in de pagina's zitten.

Ik vind het op zich al een erg leuk verhaal, maar het is nog leuker om voor te lezen. Ik heb dat al meerdere keren gedaan. Elke keer als het spechtje een gaatje klopt, laat ik de kinderen meekloppen op de houten banken. Omdat er steeds meer gaatjes komen, moeten we steeds sneller en harder gaan kloppen! Ook is het grappig om te laten zien dat overal gaatjes in zitten, in het eten, maar ook bijvoorbeeld in allerlei spullen in de badkamer. Het is op die manier ook een leuk aanwijsboek.

Lucy CousinsOpent in een nieuw venster ken je waarschijnlijk van de boeken over Muis, maar ze heeft ook andere prentenboeken gemaakt. Natuurlijk wel in de voor haar kenmerkende stijl.

Klop klop klop - Lucy Cousins

Vertaald door Studio Bos

Leopold - 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *