Spring naar inhoud

Jaag niet op ons

prentenboek Jaag niet op ons - Eva Lindström

Dit is een klein formaat boekje met een groot formaat boodschap. Het gaat namelijk over jagen, een thema dat je niet vaak tegenkomt in prentenboeken.

Het verhaal gaat over twee eekhoorns, die een hekel hebben aan het feit dat er op ze gejaagd wordt. Je wordt er namelijk bang van en kan niet rustig slapen. Terwijl de eekhoorns niemand kwaad doen, gewoon hun leven willen leiden, gymnastiek willen doen en hun nootjes verstoppen.

prentenboek Jaag niet op ons - Eva LindströmZe proberen voor zichzelf op te komen, bijvoorbeeld tijdens een stemming tijdens de dorpsvergadering. Maar er stemmen veel meer mensen vóór jagen. Alleen de eekhoorns en Haas stemmen tegen.

prentenboek Jaag niet op ons - Eva LindströmAls Haas gewond raakt door een kogel proberen ze haar er ook van te doordringen dat iedereen recht heeft op een plekje in het bos.

prentenboek Jaag niet op ons - Eva LindströmDe eekhoorns zijn het hele boek aan het woord en wat ze zeggen klinkt als een activistische toespraak. "Wij zijn Eekhoorns. Dat is pas wat!"

Dit is een bijzonder boek. Het heeft iets absurdistisch: dieren die stemmen over een jaagverbod. Maar het wordt wel op een eenvoudige manier duidelijk wat jagen betekent voor degenen waarop gejaagd wordt.

🙂  🙂  🙂

Jaag niet op ons - Eva Lindström

Vertaald door Mijke Hadewey van Leersum

Clavis - 2022

Verkrijgbaar in je lokale boekhandel, de kinderboekwinkels, of via webwinkels zoals:

Kinderboekwinkel Utrecht

Kinderboekwinkel Haarlem

Of via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *