Spring naar inhoud

Ik wil een leeuw!

prentenboek ik wil een leeuw! eem janssen

De prentenboeken van Mark Janssen zijn een tikje groter dan de gebruikelijke maat van prentenboeken. Het lijkt ook wel of zijn tekeningen dit formaat gewoon nodig hebben. Ze zijn zo groot en vol, daar hoort een groot boek bij.

Dit prentenboek heeft hij samen met schrijfster Annemarie van der Eem gemaakt. Het gaat over Sjuul die op een dag besluit dat hij een huisdier wil. Hij zet meteen maar hoog in en vraagt een leeuw. Op de tekening zie je de leeuw en hoe dat is, zo'n leeuw als huisdier (lekker stoeien en de buurvrouw laten schrikken).

Maar...mama is het daar niet mee eens. In dit boek is mama niet te zien, je ziet alleen het huisdier dat zij als keus geeft. In plaats van een leeuw: een wandelende tak, in plaats van een nijlpaard een goudvis, etcetera. Waar de pagina's met de dieren die Sjuul wil vol en wild zijn, zijn de pagina's met mama's dieren vrij leeg en rustig. Want wat een saaie huisdieren wil zij! Er wordt een poosje onderhandeld en uiteindelijk is het compromis een hondje, ''een klein braaf beestje''. Een hondje wordt het, maar of het een klein braaf beestje wordt?

Mooi kleurig prentenboek over de wens die veel kinderen zullen hebben: een huisdier krijgen. Er is veel te zien op de tekeningen. Leuk is de rol van de speelgoeddieren van Sjuul, je komt overal speelgoeddino's tegen.

prentenboek ik wil een leeuw! janssen eem

Rond dit prentenboek is ook een Kleuteruniversiteit-project gemaakt, over het thema huisdieren en dierendag.

🙂  🙂  🙂  🙂  🙂

Ik wil een leeuw! - Annemarie van der Eem en Mark Janssen 

Lemniscaat - 2017

Van dit boek kreeg ik een recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *