Spring naar inhoud

Honden in de auto

Dit prentenboek gaat over honden, heel veel honden, steeds meer honden! En het gaat over auto’s, elke keer weer andere auto’s! Je ziet de auto’s en honden van bovenaf. Het is een telboek, en stiekem ook een ABC-boek. Dat het een telboek is, is meteen duidelijk, eerst wordt er opgeteld tot 25 honden en dan komen de grote getallen. Dat het een ABC-boek is, blijkt uit de hondenrassen die op alfabet staan. We gaan van de Afghaanse windhond en de Beagle tot Yorkshire terriërs en Zuchon hondjes. Ook elke auto is anders, maar de merken worden niet benoemd.

prentenboek honden in de auto massie walker

Er is veel te doen in het boek. Je kunt meetellen, hoewel dat steeds moeilijker wordt naarmate er meer honden in het spel zijn. De honden zijn vrij klein getekend. Je kunt de kleuren, maten en soorten van de auto’s benoemen.

Achterin het boek staan opdrachtjes, zoals: hoeveel muggen heb je geteld, hoeveel verkeerslichten of hoeveel vieze honden? Hoeveel honden met een bril, hoeveel gele auto’s of hoeveel botten zie je? Dat is zo inspirerend dat je zelf vast ook nog wel wat zoekopdrachtjes gaat verzinnen.

Dit is ook een leuk boek bij het thema van de Kinderboekenweek, die dit jaar als thema ''vervoer'' heeft.

🙂   🙂   🙂   🙂

Honden in de auto – Felix Massie en Emmanuelle Walker

Vertaling: Edward van de Vendel

Uitgeverij Karmijn – 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *