Spring naar inhoud

Help! Een verrassing!

prentenboek Help! Een verrassing Miriam Bos

Dit is het eerste boek van Miriam Bos. Zij illustreerde eerder al boeken van anderen, maar nu heeft ze het hele boek zelf gemaakt. En dat is meteen een heel mooi boek!

Het is ongebruikelijk voor een prentenboek, maar dit boek heeft een stofomslag. Op zich mooi, het geeft een boek altijd wat extra's, maar ik vraag me wel af of het handig is bij een prentenboek: dat heeft ten slotte heel wat te verduren van kleine handjes!prentenboek Help! Een verrassing Miriam Bos

Het verhaal gaat over August het vosje en Suus het eekhoorntje. Suus heeft gezegd dat ze een verrassing heeft voor August. Leuk, zou je denken, maar August houdt niet van verrassingen. August houdt van rustige en veilige dingen doen, zoals lezen en schilderen. Maar Suus houdt van wilde dingen doen, zoals rennen en springen.

prentenboek Help! Een verrassing Miriam Bos

Dat is reden voor August om heel bezorgd te zijn over de verrassing. Hij stelt zich allemaal enge dingen voor! Wat zal de verrassing zijn?...

Een heel fijn boek. Mooi getekend, heerlijke kleuren, veel groen en oranje (bos en een een eekhoorn en een vos).

Het verhaal is aansprekend. Want voor een kind kunnen (aangekondigde) verrassingen heel spannend zijn! Bovendien eindigt het ook nog met een grapje.

🙂  🙂  🙂  🙂

Help! Een verrassing! - Miriam Bos

Lemniscaat - 2022

Verkrijgbaar in je lokale boekhandel, de kinderboekwinkels, of via webwinkels zoals:

Kinderboekwinkel Utrecht

Kinderboekwinkel Haarlem

Of via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *