Spring naar inhoud

Heel Keverburg kookt

prentenboek Heel Keverburg kookt - Geertje Aalders en Bibi Dumon Tak

De verwachtingen waren hooggespannen want er zou een boek komen van schrijfster Bibi Dumon Tak en kunstenares Geertje Aalders.

En ik kan kort zijn: verwachtingen ingelost!
Een grappig verhaal en prachtig geïllustreerd met knipkunstwerken.

Het begint al geestig, want het gaat over de jaarlijkse kookwedstrijd van... insecten. Tweede geestigheid: de wedstrijd wordt niet gespeeld om plaats 1, 2 of 3 want die worden toch elk jaar door dezelfde insecten bezet. Nee, de ware winst is voor degene die de 4e plek bereikt!

Dit jaar twijfelen de mestkevers of ze nog mee zullen doen, want ze winnen niet alleen nooit, ze worden gewoon elk jaar laatste! Niemand wil hun heerlijke gerecht "poep op een bedje van poep" proeven! Maar er is één mestkever die niet wil opgeven...

Wat een overdaad aan levensechte insecten, je hoort ze zowat ritselen, kruipen en vliegen! En wat is er vreselijk veel te zien, veel grapjes en heel veel details. (zoals  de kook-inzending van de bidsprinkhaan - haar man, gebakken in zijn eigen jus - en het berkensap geschonken door vliegende herten.)

Bijzonder om te bedenken dat echt alles wat je ziet is geknipt.
Ik denk alleen dat deze kunstwerkjes nóg beter tot hun recht waren gekomen op glanspapier. Je wil die mestkever toch net zo zien glanzen als op de kaft!

Oja, de schutbladen! Die zijn gevuld met alle insecten die voorkomen in het boek, en er staat bij wat ze eten. Leuk en ook nog leerzaam.

Prachtig boek, heerlijk om voor te lezen en samen te bekijken (en te lachen).

🙂  🙂  🙂  🙂

Heel Keverburg kookt - Geertje Aalders en Bibi Dumon Tak

Gottmer - 2023

Verkrijgbaar in je lokale boekhandel, de kinderboekwinkels, of via webwinkels zoals:

Kinderboekwinkel Utrecht

Kinderboekwinkel Haarlem

Of via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *