Spring naar inhoud

De kakelbonte kameleon

prentenboek kakelbonte kameleon carle

Een kameleon is een dier dat tot de verbeelding spreekt. De kameleon kan van kleur veranderen! En heeft een uitrolbare tong waarmee hij vliegen vangt! Toch is de kameleon uit dit boek daar niet tevreden mee, nadat hij een dierentuin heeft gezien. Daar zijn allemaal prachtige dieren te vinden!

En de kameleon zou al die dieren wel willen zijn! Zo verzucht hij: ‘’was ik maar een ijsbeer’’. En hij wordt een ijsbeer, nou ja een beetje: hij wordt wit. Zo krijgt hij van elk dier dat hij wil zijn een lichaamsdeel, zoals een vossenstaart, vissenvinnen, een giraffennek. Uiteindelijk wordt hij een heel gek onhandig dier.

prentenboek kakelbonte kameleon carle

Als hij een vlieg wil vangen, lukt dat niet! Hij ontdekt dat het toch eigenlijk wel fijn is om een kameleon te zijn.

De kakelbonte kameleon is een repeteerverhaal, elke keer wil hij een ander dier zijn en elke keer komt er weer een stukje dier bij. In dit boek kun de eigenschappen van verschillende dieren herkennen en benoemen.

Schrijver en tekenaar van dit prentenboek is Eric Carle, die de meeste mensen wel kennen van het prentenboek Rupsje Nooitgenoeg. Dat maakte hij in 1969, en inmiddels bijna 50 jaar oud is het nog steeds een prentenboek dat iedere kleuter kent. Maar Carle heeft nog veel meer mooie prentenboeken gemaakt, waar ik je de komende dagen een paar van laat zien.

De kakelbonte kameleon - Eric Carle

Vertaald door Lida Dykstra

Gottmer - 2004 (oorspronkelijk uit 1975, nog steeds verkrijgbaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *