Spring naar inhoud

De jongen en de gorilla

prentenboek De jongen en de gorilla Jackie Azúa Kramer en Cindy Derby

Soms is een boek gewoon helemaal precies goed. Het omslag, de kleuren, de illustraties, het papier, het verhaal en de schrijfstijl.

Zo'n parel heb ik hier voor je. Een prachtig boek over rouwverwerking. Een jongetje heeft verdriet omdat zijn moeder is overleden. Op de achtergrond zie je zijn vader, die ook verdriet heeft. Toch zijn ze niet bij elkaar. Het jongetje krijgt gezelschap van een (denkbeeldige) gorilla.

prentenboek De jongen en de gorilla Jackie Azúa Kramer en Cindy DerbyBij hem kan hij zijn vragen kwijt: waar is mama? Kan mama weer thuiskomen? Wanneer ben ik niet meer zo verdrietig? De gorilla blijft bij hem in de buurt, geeft antwoord, en verwijst ondertussen subtiel naar de vader, die ook verdrietig is.

Wanneer het jongetje toenadering zoekt tot zijn vader merkt hij dat ze samen zijn moeder missen en samen herinneringen kunnen ophalen.

Op dat moment zien we de gorilla langzaam naar de achtergrond verdwijnen. Zijn werk is gedaan.

prentenboek De jongen en de gorilla Jackie Azúa Kramer en Cindy DerbyWat een ontroerend boek is dit. Heel erg mooi. Heel goed te gebruiken voor rouwverwerking bij kinderen, maar ook gewoon een mooi poëtisch boek om zelf te lezen.

🙂  🙂  🙂  🙂  🙂

De jongen en de gorilla - Jackie Azúa Kramer en Cindy Derby

Vertaald door Edward van de Vendel

Samsara - 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *