Spring naar inhoud

De boer en de dierenarts

prentenboek boer en dierenarts praagman lammers

Wat is er met de boer aan de hand? Hij wil de koe scheren, probeert de kip te melken, hij is er met zijn hoofd niet bij. Dat houdt niet op en de dieren van de boerderij vinden dat ze hier iets aan moeten doen. Ze krijgen door wat er aan de hand is met de boer: hij moet de hele tijd denken aan die fantastische lieve bijzondere dierenarts... Hij is verliefd!

prentenboek boer en dierenarts praagman lammers

Als op een dag de koe groene vlekken heeft (de boer ziet de pot verf niet staan) is het noodzakelijk om een bezoek te brengen aan... de dierenarts! Die lost het probleem van de groene koe snel op, maar de boer durft niet te zeggen wat hij voelt.

Dus de dieren verzinnen nog een list, en nog een... want die boer is zo verlegen dat hij niet durft te zeggen dat hij verliefd is. Maar gelukkig durft de dierenarts dat wel, en ''nu is alles precies zoals het moet zijn''.

Wat een fijn prentenboek over verliefdheid. Het feit dat de boer en de dierenarts  allebei mannen zijn, wordt niet genoemd. Het gaat erover hoe spannend het is om je uit te spreken en over hoe je daarbij geholpen kan worden door je vrienden. Ik werd er blij van!

prentenboek boer en dierenarts praagman lammers

Het is het tweede prentenboek van dit duo, eerder maakten zij  Het lammetje dat een varken is, waarin op luchtige wijze het onderwerp ''transgender zijn'' werd behandeld.

🙂  🙂  🙂  🙂  🙂

De boer en de dierenarts - Pim Lammers en Milja Praagman

De Eenhoorn - 2018

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *