Spring naar inhoud

Boekiedelen: Kerstmis met Boer Boris

boekiedelen kerstmis met boer boris hopman lieshout

Vandaag deelt Linda van de website Lifestyle Mommy's  haar favoriete prentenboek:

"Ons favoriete prentenboek van dit moment is eigenlijk een serie boeken, namelijk die van Boer Boris. 

Het laatste exemplaar in de serie is Kerstmis met Boer Boris en dat is meteen ook een heel bijzonder boek omdat het boek de dood bespreekbaar maakt. Het verhaal is prachtig want wat begint als een vrolijk verhaal wordt ineens iets droevigs. Het oude varken is niet meer wakker geworden en is doodgegaan.

En dan begint het deel van het verhaal waar we erg nieuwsgierig naar waren. Er worden allerlei onderdelen besproken waar je mee te maken krijgt als iemand dood gaat. Zodra de dieren weten dat het oude varken niet meer wakker wordt gaan Boer Boris, broertje Berend en zusje Sam hem begraven. Alle dieren gaan samen met hen in een soort rouwstoet naar het bos om hem daar te begraven en er wordt een beetje uitgelegd wat dat is. Dan bedenken ze dat het oude varken vast eenzaam zal zijn zo alleen en zonder lichtje en dus gaan ze het bos versieren.

Zoals je gewend bent is ook dit boek weer geschreven in rijm en is het voorzien van de prachtigste illustraties van Philip Hopman. Uiteraard wordt het boek afgesloten met iets moois maar dat blijft een verrassing."

boekiedelen kerstmis met boer boris hopman lieshout

Kerstmis met boer Boris - Ted van Lieshout en Philip Hopman

Gottmer - 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *