Spring naar inhoud

Boekiedelen: Het meisje en haar zeven paarden

prentenboek het meisje en haar zeven paarden

Vandaag, zoals elke zondag een tip van een prentenboekenlezer. Wat is jullie favoriete prentenboek? Wat lees jij het liefst voor of wat vind jouw kind het allerleukst? Als je zelf ook een ''boekie wilt delen'', stuur dan een leesfoto van jullie met boek en een korte tekst naar boekielezen@gmail.com.

Deze keer deelt Eline van Boekwijzer een van haar favoriete prentenboeken, hoewel ze het wel heel moeilijk vond om te kiezen:

''Mijn favoriete prentenboek kiezen, dat is eigenlijk onmogelijk.
Want, wat hebben we hier toegang tot een rijke verzameling beeldschone prentenboeken. Klassiekers als Monkie, tijdloze verhalen als Mama kwijt, de boeken van Jon Klassen, of die van hem en Mac Barnett, De leeuw in de muisSamen hierEiland... Er is zoveel moois, bij elke keuze doe ik een ander boek tekort. 
Wat te doen?
Nou, er is wel een prentenboek dat nog niet lang geleden ongelooflijk veel indruk op me maakte. Niet alleen door de beeldschone prenten, of door het hartverwarmende verhaal, maar ook door haar oorsprong. Het heet Het meisje en haar zeven paarden, is gemaakt door Hadi Mohammadi & Nooshin Safakhoo en vertaald door Imme Dros. Het gaat over het delen van geluk. Over hoe dat oneindig door kan gaan en oneindig veel goeds kan brengen. 
Dit boek ontstond in het kader van het belangrijke project 'Read with me' dat Iraanse kinderen in moeilijke omstandigheden (onder andere) in contact brengt met boeken.
Het meisje en haar zeven paarden heeft zich onmiskenbaar op mijn plank met allermooiste prentenboeken genesteld.''
prentenboek het meisje en haar zeven paarden
Het meisje en haar zeven paarden - Hadi Mohammadi & Nooshin Safakhoo
Vertaald door Imme Dros
Querido - 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *