Spring naar inhoud

Boekiedelen: Het circusschip

boekiedelen prentenboek het circusschip dusen

Vandaag deelt Kelly Deriemaeker van de blog Tales from the crib het favoriete prentenboek van haar en haar kinderen met ons.
“Ik kocht Het Circusschip van Chris Van Dusen toen mijn zoon Dexter (nu zes) een jaar oud was, en sindsdien ben ik verliefd.
Op de prachtige tekeningen, de machtig mooie kleuren, het verhaal en de leuke ontdekkingen voor peuters en hun vaders en moeders. Ik heb dit boek al zo vaak voorgelezen dat ik de heerlijke rijmen haast uit het hoofd ken. Ook naar de vakantieopvang die ik elke zomer organiseer met andere ouders neem ik het elke zomer mee om voor te lezen op een rustig moment, en het is altijd een hit bij de peuters en kleuters.
Ondertussen is ook Flo helemaal mee met het verhaal over een boot vol circusdieren die strandt op een eiland. De dieren proberen zich te verstoppen, maar worden toch ontdekt door de bewoners die niet weten wat ze met hen aanmoeten. Tot een tijger een kindje uit een vuurzee redt, en de situatie keert.
De tekeningen en het verhaal hebben iets heerlijks ouderwets, en in het verhaal zit er ook een soort zoekprent die het altijd goed doet. Ondertussen kan Dexter zelf lezen, en betrap ik hem erop dat hij soms uit het Circusschip voorleest aan zijn kleine zus."
boekiedelen prentenboek het circusschip dusen
Het circusschip - Chris Van Dusen
Gottmer - 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *