Spring naar inhoud

Prentenboeken over eenhoorns

prentenboek eenhoorn

Het leek me leuk om eens een heleboel eenhoorn-boeken bij elkaar te zoeken, in januari kunnen we tenslotte wel wat kleur gebruiken šŸ™‚Ā  . En vrees niet, het wordt geen suikerzoete regenboogboel, want eenhoorns kunnen ook heel goed dwars, lui of grappig zijn!

eenhoornprentenboek eenhoorn

De NEEhoorn - Marc-Uwe Kling en Astrid Henn, vertaald door Jaap Robben, uitgeverij Volt, 2020.

In het suikerzoete Hartenwoud wordt een eenhoorntje geboren dat helemaal niet zo zoet is! Sterker nog, het is geen eenhoorn maar een neehoorn! Nee hij wil niks, en hij wil zeker niet de hele dag lopen rijmen (abrupt stopt de schrijver met rijmen šŸ™‚ ). De neehoorn gaat op avontuur en komt daarbij meer onaangepaste figuren tegen. Grappig verhaal om dwarsheid en eigenheid een beetje te stimuleren.

eenhoornprentenboek eenhoorn

Eenhoorn wijst de weg - Dana Simpson, (deel 5 uit de serie Evi en Eenhoorn),uitgeverij De Fontein, 2021.

Humoristische strip over een meisje en haar eenhoorn, voor kinderen van een jaar of negen.

eenhoorn

prentenboek eenhoornSnoezie-Woezie Poeziehoorn - Shannon Hale en LeUyen Pham, vertaald door Maria Postema, uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2021.

Humoristisch over-the-top getekend verhaal over een poes die denkt dat ze een eenhoorn is. Helaas is haar omgeving het niet met haar eens. Maar als Poezie een echte eenhoorn tegenkomt, blijkt dat je gewoon kunt zijn hoe je je diep van binnen voelt.

eenhoorn

prentenboek eenhoorn De enorm eigenwijze eenhoorn - Pip Bird en David O'Connell, vertaald door Sandra C. Hessels, uitgeverij Veltman, 2019.

Dit is deel 1 van de Eigenwijze Eenhoorn-serie. Hierin maken we kennis met Mira die tot haar grote plezier naar de eenhoornschool mag. Alleen de eenhoorn die ze toegewezen krijgt, valt een beetje tegen. Hij is nogal dwars en doet weinig anders dan glitterdrollen draaien...

eenhoorn

prentenboek eenhoornOver tien minuutjes naar bed: Kleine eenhoorn - Rhiannon Fielding en Chris Chatterton, vertaald door Henrieke Herber, uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2020.

Fijn bedtijdverhaaltje over Twinkel de eenhoorn die het naar bed gaan probeert uit te stellen omdat ze nog van alles moet doen... Er wordt afgeteld van 10 tot 1 minuutje.

eenhoorn

prentenboek eenhoorn

Miss Eenhoorn - Edward van de Vendel, uitgeverij Querido, 2019, uitgegeven in de serie Tijgerlezen.

Iedereen wil meedoen aan de verkiezing van Miss Eenhoorn. Ayla ook. Maar wat een teleurstelling, ze mag niet meedoen omdat ze geen paard is maar een zebra! En ook de pony en het zeepaardje mogen geen Miss Eenhoorn worden. Samen bedenken de afgewezen deelnemers een plan, want iedereen moet toch Miss Eenhoorn kunnen worden!eenhoorn

prentenboek eenhoorn

Waar is de eenhoorn? Een magisch zoek-en-vind-boek - Paul Moran en Sophie Schrey en Simon Ecob, uitgeverij Gottmer, 2020.

Zoek de zeven eenhoorns! Elke eenhoorn heeft een kleur van de regenboog.

eenhoorn

prentenboek eenhoornSpikkel en eenhoorn - Julia Donaldson en Lydia Monks, vertaald door Bette Westera, uitgeverij Gottmer, 2014.

Dit prentenboek gaat over Spikkel het hobbelpaard, dat niet meer tevreden is met zijn leven. Hij wenst steeds iets anders te zijn, een trekpaard, een renpaard, een circuspaard. De eenhoorn (een en al glitter) vervult al zijn wensen. Maar of Spikkel ooit tevreden wordt?eenhoorn

prentenboek eenhoorn

Emma Bos, eenhoorn-expert - Morag Hood en Ella Okstad, vertaald doorĀ  Mascha de Vries, uitgeverijĀ Rubinstein, 2018.

Emma weet alles van eenhoorns! Daarom verkleedt ze al haar knuffels als eenhoorn en geeft ze les in ''eenhoornkunde''. Daar heeft ze het zo druk mee dat ze niet merkt dat er een echte eenhoorn binnenkomt en zich tussen de knuffels mengt. Humoristisch verhaal met fijne eenhoorn-glitterkaft.

eenhoorn

 

prentenboek eenhoorn

Het magische eenhoorngenootschap: De gouden eenhoorn - Selwyn E. Phipps en Aitch en Rae Ritchie, vertaald door Jan Vangansbeeke, uitgeverij Memphis Belle, 2019.

Acht verhalen vol avonturen rond eenhoorns.

eenhoorn

prentenboek eenhoorn

Ik hou van eenhoorns - Anke Werker en DaniĆ«lle Schothorst, uitgeverij Kluitman, 2021.Ā 

Een grappig verhaal propvol leuke illustraties. Ezra houdt van eenhoorns. Maar niet iedereen gelooft daarin. Gelukkig haar opa wel, en krijgt ze van hem nou een echte eenhoorn? Niveau AVI E3.eenhoorn

prentenboek eenhoorn

Eenhoorn waar ben je? - Ingela P. Arrhenius, uitgeverij Gottmer, 2018.

Fijn flapjesboek in een serie van Arrhenius. In dit kartonboekje ga je op zoek naar sprookjesachtige figuren als de eenhoorn. De flapjes waar je onder moet kijken zijn van gekleurd vilt. Zoals bij alle boekjes in deze serie vind je op de laatste pagina een spiegeltje.eenhoorn

prentenboek eenhoornEĆ©n eenhoorn alsjeblieft - Mark Janssen, uitgeverij Moon, 2018.

Daan heeft gespaard. Hij weet al wat hij gaat kopen: een eenhoorn! En al geloven zijn vriendjes er niks van, Daan weet al precies wat hij samen met zijn eenhoorn gaat doen. Nu eerst nog naar de dierenwinkel om er een te kopen, gaat dat echt lukken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *